Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

ΣΚΟΠΟΣ- ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

 Οι τίτλοι και το περιεχόμενο των κυριότερων ιστοσελίδων έχουν ως εξής:
¨        Εκπαιδευτικό υλικό σε Word,Pdf, PP: Ασκήσεις, επαναληπτικά, επεξηγήσεις, προβλήματα για όλα τα μαθήματα, όλων των τάξεων του Δημοτικού, χωρισμένα ανά τάξη και αντικείμενο.

¨        e–φροντιστήριο:  περιέχει ερωτήσεις κατανόησης, οι οποίες προετοιμάζουν τους μαθητές, για την προφορική τους εξέταση στο σχολείο και για την εκτέλεση των ασκήσεων που ακολουθούν. Ακολουθούν διαδραστικές ασκήσεις, δημιουργημένες με τη βοήθεια του λογισμικού HotPotatoes, συμπλήρωσης κενών, πολλαπλής επιλογής, πολλών επιλογών, αντιστοίχισης, σωστής ταξινόμησης και σταυρολέξων.    
   
¨        Μαθαίνω τους υπολογιστές με τον Webby : Πρόκειται για τα δύο τεύχη ενός εγχειριδίου που έχω δημιουργήσει και απευθύνεται σε μαθητές 9-10 ετών, που έχουν στόχο να βοηθήσουν την προσπάθεια των μικρών σπουδαστών να προσεγγίσουν την Πληροφορική και τους Υπολογιστές. Η προσφορά της ύλης γίνεται με τη μορφή μικρών ιστοριών σε καρτούν, με λόγο ζωντανό και άμεσο.

¨        Όταν οι αριθμοί συνάντησαν τα γράμματα : Μια Διαθεματική προσέγγιση των Μαθηματικών της Ε΄ Δημοτικού, η οποία αποτελείται από 2 επίπεδα που παρουσιάζονται ταυτόχρονα:  Στο πρώτο,  σε μορφή κόμικ, παρουσιάζονται οι περιπέτειες μιας παρέας παιδιών, μέσα από τις οποίες περιγράφονται και αναλύονται με ψυχαγωγικό αλλά ταυτόχρονα διδακτικό τρόπο οι διάφορες παιδαγωγικές έννοιες. Στο δεύτερο επίπεδο, αυτό των «Δραστηριοτήτων»,  περιλαμβάνονται διαθεματικές πρωτοβουλίες, ασκήσεις, προβλήματα και θέματα για ανάπτυξη.  

¨ Τα εικονογραφημένα λεξικά μου: Πρόκειται για δύο βιβλία-εικονογραφημένα λεξικά μου, που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, με ανάλογη προσέγγιση και θεματικές.      
                                                         Δημοσιευμένα βιβλία 
                       ΠΡΟΣΟΧΗ:
   Υπάρχει η δυνατότητα προβολής ολόκληρων των βιβλίων για  1 εβδομάδα, αρκεί να στείλετε το e-mail σας, με σχετικό αίτημα στο johnnom11111@gmail.com, για να επιτραπεί η κοινή χρήση τους. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί  μέχρι 10 φορές το χρόνο για κάθε βιβλίο.

¨  Λεξιγνωσία 1,2,3,4: Παρουσιάζεται μια σειρά 4 βιβλίων-λεξικών, που δημιούργησα με θεματολογία από τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, μέχρι την Ιστορία, τη Φυσική, τη Χημεία και τη Γεωγραφία. Απευθύνεται σε μαθητές από την Α' Δημοτικού μέχρι την Γ'Λυκείου, αλλά και σε όποιον θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με τους όρους και τις έννοιες που αναφέρονται στα σχολικά εγχειρίδια των επιστημών αυτών.    
       
¨ Προσομοιώσεις στη Φυσική και τη Χημεία:  Προσομοιώσεις για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, δημιουργημένες στο Πανεπιστήμιο του Colorado.

  ¨ Ψηφιακό Σχολείο:  Τα σχολικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή και διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό.

¨  “Αθηνά” Οικουμενικό e-Δημοτικό Σχολείο : Όλη η ύλη του Δημοτικού Σχολείου αναλυτικά σε βιντεομαθήματα

¨ Τα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα – εκπαιδευτικό υλικό: Η σελίδα περιλαμβάνει ένα μεγάλο πλήθος μαθημάτων, οργανωμένων σε ενότητες, ανά ηλικία και επίπεδο, για την εκμάθηση της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Το εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία των Ελληνικών είτε σε ξενόγλωσσους στην Ελλάδα και στην Κύπρο είτε σε ελληνόπαιδες και γενικά σε όποιον ενδιαφέρεται στο εξωτερικό.

¨         Yλικό για πιστοποίηση ΤΠΕ2Προετοιμασία για τις εξετάσεις στις ΤΠΕ2


¨        Βίντεο-Διαδραστικέςασκήσεις: Εκπαιδευτικά βίντεο από το Ίντερνετ και σχετικές διαδραστικές ασκήσεις

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα

Τρωικός πόλεμος


 Ομιλία

Για τους συναδέλφους που προετοιμάζουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου:  Γιορτή Πολυτεχνείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου